Mevrouw van Loon

Ik voel me hier 200% veilig

Nog geen 65 jaar was ze, toen Mevrouw Van Loon in Petruspark kwam wonen. Na inbraken op de juwelierszaak die ze samen met haar man runde, werd ze wat angstig. Bovendien was haar man hartpatiënt en lag het in de lijn van de verwachting dat ze er binnen een paar jaar alleen voor zou komen te staan. Ze wilde beschermder wonen, met zorg dichtbij en toch zelfstandig wonen. Zo werd Mevrouw Van Loon (nu 92 jaar) een van de eerste bewoners van Petruspark.

Onder het genot van een kopje koffie vertelt Mevrouw Van Loon hoe ze toentertijd voor wilde sorteren op haar toekomst. “Uit Woensel weggaan was geen optie, dus toen Petruspark werd gebouwd was dat de oplossing. Mijn man en ik hebben hier nog 5 jaar fijn samen gewoond, we hadden direct leuke contacten. Maar na de vele operaties was zijn lichaam helemaal op.”

“We hebben bijna 30 jaar geleden de juiste keuze gemaakt. Ik voel me hier 200% veilig. Laatst verloor ik mijn evenwicht. Gelukkig had ik mijn zorgalarmering bij me en binnen een paar minuten stonden 2 professionals uit het zorgteam naast me om te helpen. Hoe fijn is dat! Ik heb nauwelijks zorg nodig, alleen wat hulp bij dagelijkse rituelen. Maar dat de zorg er is als ik het nodig heb, dat stelt me enorm gerust.”