Faciliteiten

Home > faciliteiten

Buiten vertoeven

Ritselende bladeren, de geur van gras, de schaduw van bomen. De prachtig aangelegde binnentuin is een onverwacht rustpunt in het centrum van Eindhoven. Het gebouw is opgetrokken in carrévorm en omsluit de tuin. Zo ontstaat een heerlijke beschutte buitenruimte voor de bewoners van Petruspark. U vindt er zitjes, een jeu de boules baan en een vijverpartij. Regelmatig wordt de tuin opgeluisterd door een buitenconcert; klassiek, opera of een uniek kerstconcert.

Restaurant de Baron

Culinair genieten doet u in restaurant de Baron. Onze kok kookt uitsluitend met verse ingrediënten en werkt bij voorkeur met duurzame producten. Een dagelijks variërend menu wordt afgewisseld met luisterrijke thema-avonden waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Ook voor een heerlijke kop koffie of een borrel is de Baron de uitgelezen plek voor een rustmoment of gezellig samenzijn. Kiest u voor gezellig zitten bij de open haard, ontspannen voor het grote tv-scherm, een creatieve activiteit in de opkamer of met een kleiner gezelschap voor de serre waar het daglicht de piano zo mooi verlicht?

Receptie

Onze medewerkers van de receptie zijn het gastvrije gezicht van residentie Petruspark. Het vaste team kent de bewoners en denkt graag met u mee. U kunt bij hen terecht met elke vraag, maar zeker ook voor reserveringen van de Baron, activiteiten en hotelovernachtingen voor familie en vrienden.

Fitness

De wekelijks gymnastiekles wordt gegeven door een ervaren fysiotherapeut. Ook kunt u in de naastgelegen multifunctionele ruimte terecht, voor fysio en andere (sportieve) activiteiten. Mens sana in corpore sano. Men moet immers in beweging blijven om gezond te blijven.

Biljartruimte

In restaurant de Baron treft men elkaar graag voor een potje biljart. En wanneer er niet wordt gebiljart, benut de schilderclub deze ruimte maar al te graag vanwege de prachtige lichtinval en het directe contact met de tuin.

Socratisch café

Maandelijks organiseert een vaste groep deelnemers het socratisch café; een filosofisch gesprek met inspirerende persoonlijkheden over visies op het goede leven en in de gedachte van Socrates over de invulling van ons leven. De verrijkende gesprekken van onderzoekende aard gaan vergezeld van een aangename lunch. U bent van harte welkom

Hotelsuite

Heeft u gasten die graag een nachtje overblijven? Petruspark beschikt over twee fijne hotelsuites die u voor een of enkele nachten voor uw overblijvende gasten kunt boeken. De hotelsuites beschikken over een Queen-size-bed en eigen sanitaire voorzieningen.

Corridor

De Corridor is een verbindend gang tussen alle appartementen. Op initiatief van een van de eerste bewoners, Wim van der Hoek, vindt hier een doorlopende expositie van kunst uit de regio plaats. De kunstcommissie, bestaande uit bewoners van Petruspark, selecteert welk werk van regionale (amateur)kunstenaars de hal mag verrijken.

Iedere tentoonstelling wordt geopend met een vernissage, waarbij de exposanten iets vertellen over hun werken onder het genot van een hapje en een drankje.