Kunst en Cultuur

Home > kunst en cultuur

Visie op kunst en cultuur

Met volle teugen genieten van de geneugten van het leven. Literatuur, muziek, toneel, film of een lezing prikkelen de zintuigen en dragen daaraan bij.

Een uitgebreid aanbod

Bezoekt u graag musea? Gaat u graag naar een theatervoorstelling, lezing of concert? Houdt u van heerlijk tafelen en goede gesprekken?

Residentie Petruspark heeft voor haar bewoners een uitgebreid aanbod op muzikaal en cultureel gebied. We bieden onze bewoners diverse activiteiten zoals culinaire avonden, het socratisch café, concerten, literatuurmiddagen en uitjes naar musea en theater. Wekelijks is er een cursus ‘Op zoek naar een meesterwerk’ van kunsthistorica Sophie Tutelaers.

Kunst in vele vormen

Niet alleen de galeriegang, waar regelmatig exposities worden gehouden, maar ook de publieke ruimten binnen de residentie zijn zorgvuldig aangekleed met kunst. Naast het activiteitenaanbod verschijnt er ieder seizoen speciaal voor Residentie Petruspark een gids voor gezamenlijk theaterbezoek waarbij zowel voorstellingen als het vervoer geregeld zijn.

Volgens onze filosofie draagt een afwisselend en boeiend programma bij aan de kwaliteit van leven. Kunst doet aanspraak op de verbeeldingskracht, op creativiteit en werkt vaak inspirerend en is derhalve een katalysator voor een lenige geest.

Kunst kan mensen raken, of u nu jong of oud bent, bewoner of medewerker. Kunst zet aan tot beweging, het inspireert en verbindt mensen. Kunst en cultuur levert een positieve bijdrage aan blijven kijken, aan vernieuwen en aan samen beleven.

Blijven genieten, op uw eigen manier

“Wat een voldoening geeft het om zo veel moois voor de bewoners van Residentie Petruspark te mogen organiseren. Ons brede cultureel programma biedt plezier, ontroering, verbinding en inspiratie. We moedigen iedereen aan om te blijven genieten. Om te blijven ontwikkelen. Om te blijven ontdekken. Niet alleen echtparen genieten hiervan, maar ook zij die alleen wonen waarderen de afleiding en het gezelschap van anderen.”

– Mischa Kemper, cultureel medewerker –