Nieuws

Home > nieuws

Petruspark Magazine editie lente

Het Petruspark magazine is uit. Zo blijft u bij over alles wat er speelt op onze locatie. Lees hem hier online.

Eerste tuinconcert van 2022!

Bij het eerste tuinconcert van dit jaar kwam zanger Dave Louis gezelligheid brengen in onze binnentuin. Ook het weer zat mee, de zon kwam regelmatig tevoorschijn! De tuinconcerten zijn ontstaan in coronatijd toen er niets anders mogelijk was. Maar het...

Excursie van Abbe museum

Even leek het erop, dat de excursie naar het Van Abbe niet door zou gaan 31 maart…. Het aantal inschrijvingen bleef onder de maat, maar Mischa besloot tòch te vertrekken, waar we haar erg dankbaar voor zijn. Mijn ervaring is, dat het Van Abbe Museum gemakkelijk ondergewaardeerd blijft, dat het nog altijd niet meetelt in de geweldige rij van musea die Nederland rijk is. Volledig onterecht. Zowel gebouw als collectie kunnen de harten stelen van cultuur- of kunstminnenden. Van Abbe is een uniek gebouw en heeft een geheel eigen collectie. De moeite waard.

Herdenkingsmonument corona

Om de impactvolle coronaperiode van de laatste twee jaar een blijvende plek te geven, is voor elke Vitalis locatie een speciaal kunstwerk ontworpen. Op initiatief van team Huisvesting, de coördinatoren Kunst & Cultuur en de tuinmannen van Vitalis is voor iedere locatie een herdenkingsmonument bedacht en gefaciliteerd.

Tempus fugit

We gaan terug in  de tijd……………………Stel u zich voor: maart 1992.

Twee “jonge” kerels gaan aan de slag bij de Thuiszorg Eindhoven. Jos 35 en ik 39 jaar.

Een man in de thuiszorg was toen nog een rariteit, laat staan twee. Plus die twee hadden ook nog een relatie met elkaar! Het moest niet gekker worden in 1992. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en werken we nog alle twee in de zorg. Jos bij de ZuidZorg en ik stapte na 15 jaar ZuidZorg over naar Petruspark.

Stel je voor…je hobby meebrengen naar je werk!

Residentie Petruspark heeft voor haar bewoners een uitgebreid aanbod op muzikaal en cultureel gebied. We bieden onze bewoners diverse activiteiten zoals culinaire avonden, het socratisch café, concerten, literatuurmiddagen en uitjes naar musea en theater. We vinden kunst en cultuur enorm belangrijk, daarom krijgen medewerkers bij Vitalis WoonZorg Groep de kans om zijn of haar hobby, passie, interesse of talent mee te nemen naar het werk.

Petruspark Magazine editie December

Het Petruspark magazine van December is uit. Zo blijft u bij over alles wat er speelt op onze locatie. Lees hem hier online.

Tuinconcert zorgt voor kerststemming

Stichting Philomela zou de muzikale begeleiding van ons grote kerstdiner verzorgen. Helaas kon dat diner kon door de corona maatregelen niet doorgaan, maar de muzieke begeleiding vond wel plaats in onze tuin! Zelfs de zon brak even door. Wat was...